Uit cijfers van de Raad voor Kinderbescherming Amsterdam en Bureau Jeugdzorg in de regio Amsterdam blijkt dat een vechtscheiding vaak een oorzaak is van zaken voor de kinderbescherming.
25% van de kinderbeschermingszaken in Amsterdam vloeit voort uit een vechtscheiding van met name hoogopgeleide ouders. In een artikel in het Parool van 29-11-14 vertelt H. Korver, regiodirecteur van de Raad voor Kinderbescherming dat dit kan komen doordat hoogopgeleide ouders over meer geld beschikken om door te procederen. Dit heeft effect op de kinderen van het gezin en leidt dus in veel gevallen tot tussenkomst van Jeugdzorg. Volgens Korver is een vechtscheiding een vorm van kindermishandeling, die net zo traumatisch kan zijn voor kinderen als een paar flinke tikken.
De cijfers
Van de ongeveer 10.000 kinderen die met jeugdzorg te maken hebben in de regio Amsterdam, zijn er 2500 waarbij dit een gevolg is van de vechtscheiding van hun ouders. Ook de Raad voor Kinderbescherming komt uit op eenzelfde percentage. Van de 1000 onderzoeken in een jaar houden er 215 verband met een vechtscheiding.
Hoe kan mediation hierbij helpen
Uw kinderen mogen nooit de dupe worden van uw verschil van mening over de scheiding. Een scheiding van de ouders is al erg genoeg voor het kind, een langdurende ruzie kan uw kind schaden. Als u er samen niet uit komt, neem dan contact op met een mediator.
Mediation kan helpen doordat uw specialist in echtscheidingen op de hoogte is van alle wetgeving en jurisprudentie met betrekking tot echtscheidingen. Hierdoor kan uw mediator de emoties uit de gesprekken halen en uw scheiding zakelijk en efficiënt benaderen. Hij zal u helpen alle benodigde afspraken te maken en op papier te zetten in het echtscheidingsconvenant.
Indien u niet meer samen door één deur kunt, is er bij Mediation Scheidingen altijd de mogelijkheid om aparte adviseurs voor u in te laten staan. U voorkomt zo een dure rechtszaak.